Základní informace « Ošatky

Základní informace

Pekařské ošatky na kynutí těsta

Nic nenavodí domácí atmosféru víc, než vůně čerstvě upečeného chleba. Může se péct ve velké pekárně a nebo  si doma upéct  svůj vlastní chléb tradičním způsobem? Pak jistě potřebujete ošatku na kynutí chleba. Ošatky dávají chlebu tvar a díky struktuře krásnou kůrku

Pekařské ošatky na kynutí chleba

Vyrábíme pekařské ošatky, které slouží na kynutí těsta v pekárnách. Pekařské ošatky se vyrábí z přírodního materiálu – pedigu o tloušťce od 7,5 mm – 8 mm. Pedig je vyráběn z ratanu, který roste v tropických oblastech Asie.

Pekařské ošatky vyrábíme v různých velikostech a tvarech. Nejžádanější jsou tradiční pekařské pedigové ošatky oválného a kulatého tvaru. Výroba pekařských ošatek není složitá, postupně se k sobě spojují jednotlivé pruty pedigu pomocí provrtávání drátu.

Pro uspokojení co největšího počtu zákazníků vyrábíme pekařské ošatky ve velikostech od 0,50 kg, přes 0,75 kg, 1,00 kg, 1,25 kg, 1,50 kg, 2,00 kg a 3,00kg. Vyrábíme i jiné tvary pekařskyćh pedigových ošatek jako jsou např. ošatky dlouhé bagetové (vekové).

Ještě několik slov k pedigu. Je to přírodní pórovitý materiál, přes který těsto lépe tzv. „dýchá“. Těsto se po nakynutí v pekařské ošatce vyklopí a drží si svůj tvar včetně kopírování jednotlivých prutů ošatky tak, jak jej známe.

Nedílnou součástí pekařských pedigových ošatek je jejich údržba (čištění). Při správné údržbě ošatky vydrží 4-5 let. Někdy i déle v závislosti na tom, jak se využívají a jak se s nimi zachází. Z hygienických důvodů je potřeba čas od času pedigové ošatky také vyměnit za nové.

O kvalitě našich pekařských pedigových ošatek svědčí to, že se k nám zákazníci vracejí po uplynutí určité doby pro výměnu.